Ingrediente

3-4 fő
1 kg făină
100ml
50 g drojdie
1cană de lapte
9ouă
1,5 kg mere
 zahăr după gust
 scorțișoară după gust
1 kg smântână
 griș
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Plăcintă cu rabarbăr

    Pentru blat se separă 5 albuşuri de gălbenuş, se bat spumă albuşurile cu 10 linguri de zahăr. Separat se freacă 5 gălbenuşuri cu 4 linguri de zahăr, se adaugă...

    mai departe
  • Plăcintă cu spanac

    Pentru aluat se amestecă 600 g făină cu 50 ml ulei amestecat cu un polonic de apă şi se lasă la odihnit 30 min. Între timp se pregăteşte umplutura de spanc: se...

    mai departe
  • Chec aperitiv

    Se freacă 100 g unt şi se adaugă pe rând 6 gălbenuşe. Apoi se pun 4 linguri de făină şi un pachet praf de copt, se adaugă 400 g caşcaval tocat mărunt şi 400 g...

    mai departe

Hencleș cu mere

  • hencles_cu_mere

Se prepară un aluat dintr-un kg de făină, 4 ouă, 2 întregi şi 2 gălbenuşuri, 50 g drojdie dizolvată în lapte călduţ cu puţin zahăr. Se mai adaugă lapte cât cuprinde, se frământă bine şi la sfârşit se adaugă 100 ml de ulei. Se lasă la dospit cam o oră. Se rade 1,5 kg mere, se adaugă zahăr şi scorţişoară după gust. Separat se amestecă 5 gălbenuşuri cu 1 kg de smântână. Se întinde o foaie, se presară cu puţin griş, se storc merele de suc şi se întind peste stratul de griş. Se pune compoziţia de smântână deasupra şi se pun la cuptor pentru o jumătate de oră şi se lasă până se rumeneşte deasupra.

  • Maria

    2016. 09. 25., 13:01:02

    Interesanta reteta, am dorit mult sa o fac insa nu a ieșit deloc cum trebuia. Prea puține informații in reteta. Nu o recomand. Eventual revizuita!

  • Latrice

    2016. 05. 02., 04:56:53

    Slam dunkin like Shaquille O'Neal, if he wrote inomtfarive articles.

Scrieţi un comentariu!