Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat:
700 g făină
30 g drojdie proaspătă
150-200 ml lapte (călduț, cât absoarbe aluatul)
1lingură zahăr
 puțin zahăr (pentru fermentarea drojdiei)
3ouă
1vârf de cuțit de sare
 ulei pentru prăjit, gem de caise și zahăr pudră pentru servire
 Pentru dulceață:
200 g coacăze
50 g zahăr
 coaja de la 1 lămâie
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Gogoși cehești cu dulceață de fructe de pădure

  • Gogosi_cehesti_cu_dulceata_de_fructe_de

Ouăle bătust se amestecă cu o lingură de zahăr și un praf de sare. Adăugăm puțin lapte călduț, după care amestecăm compoziția, apoi adăugăm și făina. Drojdia se lasă la fermentat 10-13 minute în lapte călduț cu zahăr, după care se adaugă la aluat. Se amestecă bine totul și 
se adaugă treptat atâta lapte călduț cât să obținem consistența aluatului de tăieței. Aluatul se acoperă și se lasă la dospit 45-60 de minute. Gogoșile se prăjesc pe ambele părți în tigaie, 2-3 minute pe o parte. Pentru dulceață, fructele congelate se fierb cu zahăr și cu coaja de lămâie rasă.

Scrieţi un comentariu!