Ingrediente

3-4 fő
800 g cartofi fierţi şi zdrobiţi
200 g făină
2ouă
 Sare
 Piper măcinat
 Nucşoară
1dovleac copt în coajă
0,5legături de cepşoară
1lingură de miere
500 g parmezan
100 ml smântână lichidă
100 ml zeamă de oase
 Ulei de măsline
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Paste prăjite cu legume

    Carnea de vită se fierbe în apă cu anason stelat şi cu sos de soia. Se lasă la răcit. Pastele chinezeşti se fierb un minut, apoi se clătesc cu apă rece....

    mai departe
  • Aluat de pizza

    Cerneți făina pe o suprafață curată de lucru. Luați un bol și amestecați în el drojdia, zahărul, apa și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste făină...

    mai departe
  • Paste făcute în casă

    Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu...

    mai departe

Gnocchi cu dovleac

  • Gnocchi_cu_dovleac

Cartofii fierţi, zdrobiţi şi răciţi se amestecă bine cu un ou întreg, cu un gălbenuş şi cu făina. Se adaugă sare, piper şi nucşoară. Se formează batoane din aluat, se taie bucăţi şi se pun la fiert în apă sărată pentru câteva minute. Dovleacul copt se curăţă de coajă şi se pune la prăjit în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă zeamă de oase, sare şi piper. Pentru îngroşare, se adaugă smântână lichidă. În acest sos se tăvălesc bucăţile de gnocchi. Se servesc cu rucola şi cu parmezan proaspăt. 


Scrieţi un comentariu!