Ingrediente

3-4 fő
4roşii
2cepe
1ardei gras roşu
1ardei gras galben
1vânătă mai mare
2dovlecei mai mici
1cățel de usturoi
 o jumătate de legătură de pătrunjel proaspăt
50 ml ulei de măsline
 pastă de roşii
 sare
 piper măcinat
 frunze de dafin
 cimbrişor proaspăt
 busuioc proaspăt
 zahăr tos
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Ghiveci franțuzesc cu vinete (Ratatouille)

  • Ghiveci_frantuzesc_cu_vinete

Opărim roşiile, le descojim şi le tăiem în bucăţi mai mari. Călim în ulei de măsline ceapa, apoi vinetele şi dovlecelul - fiecare legumă separat. La sfârşit, călim şi ardeii, adăugăm pasta de roşii, asezonăm cu sare şi zahăr, apoi adăugăm restul legumelor călite. Condimentăm totul cu dafin, cimbrişor şi busuioc, completăm cu puţină apă şi lăsăm
să fiarbă timp de 10 minute. Înainte de servire, condimentăm cu usturoi pisat şi pătrunjel tocat mărunt.

Scrieţi un comentariu!