Ingrediente

3-4 fő
1lingură de untură de porc
1/2cârnaţi de calitate bună
1ardei capia
1ardei iute verde
3ardei alb-gălbui
1ceapă albă mică
1roşie mare, zemoasă
100 g tomate tip cireaşă
1vârf de cuţit de chimen
1căţel mare de usturoi
50 ml apă
1lingură de untură de porc
1linguriţă de boia
1linguriţă de sare
  • ușor
  • ieftin

Reţete asemănătoare

  • Tortilla catalană

    Ceapa albă tăiată cuburi mai mari se prăjește în ulei, apoi se adaugă cartofii tăiați cuburi, sare și piper. După ce cartofii au fiert, se adaugă caltaboșul...

    mai departe
  • Mic dejun englezesc

    Pregătesc toate ingredientele într-o tigaie, mai puțin fasolea, pe care o adaug la micul dejun gata făcut, o conservă pe care doar o încălzesc. La această...

    mai departe
  • Ragut de cartofi cu dovlecei (rizoto)

    Prăjim baconul tăiat cubuleţe, apoi călim în el ceapa tăiată mărunt. Adăugăm cartofii tăiați cubuleţe, completăm de trei-patru ori cu supă și îi fierbem până...

    mai departe

Ghiveci à la Dora, cu mai multe feluri de ardei

  • Ghiveci_a_la_Dora_cu_mai_multe

Cârnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o tigaie. După prăjire, se pun pe un şerveţel de bucătărie. Ardeii capia, ardeiul iute şi ardeii alb-gălbui se vor tăia bucăţi mai mari şi se vor prăji în untura rămasă de la cârnaţi, după care se scot şi se pun deoparte. În tigaie se pune puţină untură în care vor fi înăbuşite feliile de ceapă şi usturoiul, până devin moi. Se adaugă sare şi ardeii alb-gălbui rămaşi, se vor înăbuşi până când se fac pe jumătate, apoi se opăresc roşiile şi se descojesc de pieliţa tare. Roşiile mai mari se vor tăia bucăţi, tomatele tip cireaşă se pun întregi în tigaie, se presară cu boia şi chimen măcinat şi se vor fierbe până devin moi. La sfârşit, ghiveciul se amestecă cu ardeii prăjiţi, se sparge deasupra un ou întreg şi se pune amestecul pe foc până când albuşul se va coagula, dar gălbenuşul rămâne moale. Se adaugă şi cârnaţii prăjiţi, tăiaţi felii.


Scrieţi un comentariu!