Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluatul de pişcoturi: 4 pahare de chefir
8ouă
1,5pahar de ulei
8pahare de făină
4pahare de zahăr
1pachet de zahăr vanilat
4pachete de praf de copt
4linguri de pudră de cacao
100 g nuci măcinate
 Pentru siropul de zahăr:
300 ml apă
180 g zahăr
100 ml rom (rom pentru copt)
200 g nuci mărunţite şi prăjite
 Pentru glazura de ciocolată:
500 ml lapte
1lingură de făină
100-150 g zahăr
 puţin rom
5linguri de pudră de cacao
 Pentru crema de vanilie:
150 ml frişcă lichidă
350 ml lapte
3gălbenuşuri
1ou întreg
 Vanilie măcinată
40 g amidon
200 ml frişcă bătută, pentru ornare
  • Medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Găluşte Somlói

  • Galuste_Somloi

Se prepară aluatul de pişcoturi: se amestecă ingredientele, se împarte în trei porţii. Într-una nu se mai adaugă nimic, la cea de-a doua se adaugă pudră de cacao, iar la cea de-a treia, nuci măcinate. Se transferă în tăvi căptuşite cu hârtie pentru copt şi se pun unul după altul în cuptor, la 180 de grade, timp de 20-25 de minute. Între timp, se pune la fiert crema de vanilie: se pune la încălzit amestecul făcut cu lapte şi frişcă lichidă, ouăle se freacă cu zahăr, vanilie măcinată şi amidon. Se adaugă încet laptele fierbinte peste ouă şi se pune înapoi pe foc, pentru îngroşare. Se amestecă încontinuu. Pentru glazura de ciocolată, se amestecă pudra de cacao cu zahăr, se adaugă laptele fierbinte şi se mai adaugă puţină făină. Pentru siropul de zahăr, se fierbe zahărul cu apă şi cu rom. Ingredientele se pun în straturi într-un bol mare.

Scrieţi un comentariu!