Ingrediente

3-4 fő
80 g făină
1lingură de mălai
1lingură de zahăr tos Sare
50 g unt (rece)
1lingură de margarină (rece)
 Apă rece (1-3 linguri, cât se absoarbe)
1/2 kg pere Pastile de ciocolată cu lapte (sau mărunţită) Alune de pădure mărunţite şi prăjite
  • Medie
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Galette (tartă) cu pere

  • Galette_cu_pere

Ingredientele uscate se amestecă cu grăsimea şi se adaugă atâta apă încât să se lege aluatul. Se acoperă cu folie alimentară şi se pune în frigider pentru o oră. Perele se curăţă de coajă şi se taie felii. Aluatul se întinde, în mijloc se pun bucăţile de pere, se presară cu ciocolată şi cu alune mărunţite şi prăjite, având grijă să se lase liber 5 cm la margini. Se aduc marginile aluatului peste umplutură. Se unge aluatul cu ouă. Se pune la copt la 190 de grade, timp de 20-30 de minute.

Scrieţi un comentariu!