Ingrediente

3-4 fő
40 g ciocolată concentraţie de cacao 60%
30 ml lichior de migdale
20 ml whiskey bourbon
50 ml smântână sau frişcă lichidă
200 g căpşun
200 g struguri
 o pară sau
 o piersică
 o mandarină
200 g marshmellows
300 g biscuiţi din aluat gras
 piper, sare, şi o jumătate de ardei iute proaspăt
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Fondue de ciocolată cu fructe, biscuiţi şi marshmellows

  • fondue_de_ciocolata_cu_fructe_biscuiti_si_marshmellows

Fructele se taie în felii şi cubuleţe medii-mari, boabele de struguri se înfig în ţepuşe, smântâna se pune la încălzit într-o crăticioară. Când aceasta ajunge la 70 grade C se adaugă ciocolata rasă, lichiorul, whiskeyul, un vârf de sare, două de piper şi ardeiul iute tocat mărunt. Se amestecă încontinuu până se obţine o cremă de ciocolată lichefiată vâscoasă şi omogenă. Crema de ciocolată se pune în castronul setului de fondue, iar acesta deasupra flăcării deschise. Se serveşte cu fructele, marshmellows şi biscuiţi alături. 

Scrieţi un comentariu!