Ingrediente

3-4 fő
500 g făină
 un praf de sare
100 g zahăr
1cub de drojdie
140 ml lapte
4ouă
4linguriţe de zahăr vanilat
240 g unt moale
2 l ulei pentru prăjire
 Fructe proaspete
 Zahăr Scorţişoară
200 g ciocolată
100 ml frişcă lichidă
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Frigărui de gogoşi

  • Frigarui_de_gogosi

Drojdia se pune la activat în lapte cu puţin zahăr, apoi se frământă cu făină, cu ouă şi cu zahărul rămas. Când începe să se lege, se adaugă unt. Se lasă la dospit, apoi se întinde, se decupează gogoşile şi se lasă încă 15-20 de minute la dospit. Se prăjesc în ulei fierbinte. Se pun la prăjit în ulei şi biluţele scoase din mijlocul gogoşilor făcute mai înainte. Se pun pe beţişoare, împreună cu fructe proaspete. Biluţele se tăvălesc prin ciocolată topită sau prin zahăr tos cu scorţişoară.

Scrieţi un comentariu!