Ingrediente

3-4 fő
500 g baby calamari
 făină de mălai
2căței usturoi
2– 3 linguri de sos de roșii
20 g busuioc
 vin alb
1legătură de mărar
1legătură de pătrunjel
1lămâie
1ceapă
 ulei de măsline
 sare
  • ușor

Reţete asemănătoare

Calamari în sos de roșii și vin alb, cu mămăliguță

Se curăță bine calamarii. Într-o tigaie, se adaugă ulei de măsline și se călesc ceapa și usturoiul tăiate mărunt. Se adaugă calamarii și vinul alb. După ce acesta s-a evaporat, se adaugă sosul de roșii, busuiocul tocat mărunt și sare, după gust. Se fierbe mămăliga, la foc mic (nu uitați de sare!), apoi se răstoarnă pe o farfurie și se formează o gaură la mijloc, folosind o lingură. În această gaură se toarnă calamarii și sosul aferent.


Scrieţi un comentariu!