Ingrediente

3-4 fő
500 g piept de pui
300 g vinete
250 g roşii
200 ml pastă de roşii
1ceapă
2-3căţei de usturoi
5linguri ulei de măsline
2linguri amestec curry
1linguriţă chimion proaspăt măcinat, o legătură de pătrunjel
 sare
 garnitură: orez jasmine integral/salată cu orez
  • Medie
  • medie

Reţete asemănătoare

  • Ficat de pui Crostini

    Prăjiți ficățeii în ulei de măsline la foc slab sau mediu. În timp ce gătiți ficățeii, turnați alcoolul într-un bol mic. După ce ați prăjit ficățeii, turnați...

    mai departe
  • Enchiladas de curcan cu sos Chilli

    Amestecați uleiul de chilli, pudra de chilli , paprika, zahărul, coaja și sucul de lămâie într-un vas nemetalic. Adăugați curcanul și amestecați până ce carnea...

    mai departe
  • Broaște

    Se îndepărtează grăsimea de pe pieptul de rață și se pune la topit, într-o oală încinsă în prealabil. După ce grăsimea începe să se topească puțin, se scot...

    mai departe

Curry de pui cu vinete

  • Curry_de_pui_cu_vinete

Coacem vânăta întreagă deasupra focului de la aragaz sau în cuptor. O lăsăm să se răcească, apoi o curăţăm, înlăturăm coaja arsă, neagră, şi pasăm pulpa interior în robot. Călim ceapa tocată mărunt cu 3 linguri de ulei de măsline . Adăugăm condimentele, le rumenim un pic, apoi adăugăm usturoiul zdrobit şi roşiile mărunţite. Sărăm compoziţia. Călim roşiile până scad puţin, apoi adăugăm pasta de roşii. Acoperim şi fierbem totul timp de 15 minute. Dacă e necesar, mai adăugăm sare. Amestecăm compoziţia cu pătrunjel verde tocat.

Scrieţi un comentariu!