Ingrediente

3-4 fő
100 g unt nesărat
200 ml lapte
20 g făină
1ou
12felii de pâine albă (toast)
6felii de șuncă de calitate
100 g brânză gruyere (sau asemănătoare)
1linguriță muștar de Dijon
 sare
 nucșoară măcinată
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Toast turbo cu caşcaval

    Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a...

    mai departe
  • Chirosti cu brizna - Luncavita

    Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca...

    mai departe

Croque monsieur

  • Croque_monsieur

Se topește puțin unt pentru a se prăji făina, apoi, prin adăugarea laptelui, se fierbe un sos gros.  Se condimentează cu sare și muștar de Dijon. 
Se ia de pe foc și se lasă să se răcorească, după care se adaugă un gălbenuș.
După răcirea sosului, pe o felie de pâine se pune șuncă, puțin sos, brânză rasă, și se acoperă cu încă o felie de pâine. Se prăjește sendvișul în unt topit până se rumenește. 


Scrieţi un comentariu!