Ingrediente

3-4 fő
1pachet de aluat de foitaj
 Pentru cremă:
250 ml lapte
250 ml frişcă lichidă
6gălbenuşuri
1linguriţă de vanilie măcinată
1pachet de zahăr vanilat
6albuşuri
 Pentru sosul de căpşuni:
 căpşuni coaja de la 1 lămâie
1pachet de zahăr vanilat
2linguri de zahăr
1lingură de amidon
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Cremşnit de casă

  • Cremsnit_de_casa

Foile de aluat se pun la copt între două tăvi. Între timp, căpşunile se pun la fiert cu zahăr tos, zahăr vanilat şi coajă de lămâie. Pentru îngroşare, se foloseşte amidon, apoi se face pastă cu ajutorul unui blender. Pentru cremă, se pune la încălzit laptele cu frişca lichidă.  Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahăr, vanilie măcinată şi zahăr vanilat. Se adaugă la frişca lichidă amestecată cu lapte şi se lasă la îngroşat, cu amestecare continuă. Între timp, se bat spumă albuşurile şi se adaugă cu grijă la crema îngroşată. Se pune o foaie de aluat într-o tavă, se adaugă jumătate din cremă, peste care se pune un strat de sos de căpşuni. Se acoperă cu cea de-a doua foaie.

Scrieţi un comentariu!