Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluatul fraged:
300 g făină
200 g unt rece
100 g zahăr pudră
1gălbenuş
 Pentru crema de lămâie:
250 ml zeamă de lămâie şi coaja (poate fi şi limetă)
150 g unt
150 g zahăr
6ouă
 Busuioc proaspăt
150 g albuş
300 g zahăr
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Cremă de lămâie

  • Crema_de_lamaie

Făina şi zahărul pudră se amestecă cu untul rece şi făcut cuburi. Se adaugă gălbenuşurile şi se frământă până se leagă. Se pune într-o folie alimentară şi se pune în frigider la odihnit timp de câteva ore. Apoi aluatul se întinde şi se introduce în forma pentru tartă. Sub greutate se pune la cuptor la 190 de grade. Coaja rasă de lămâie şi limetă, zeama de lămâie se amestecă cu zahăr şi unt la aburi. Când untul s-a topit, se adaugă ouăle, cu amestecare continuă, şi se lasă la îngroşat la o temperatură mai scăzută. Se pune deoparte şi se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu busuioc proaspăt şi mărunţit. Între timp, se amestecă 150 g de albuş cu 300 g de zahăr şi se pune la încălzit la aburi până devine ţepos, apoi, în 10-15 minute, se bate până se formează o spumă tare. Crema de lămâie răcită se transferă pe tarta coaptă şi se pune în frigider pentru un timp mai îndelungat. După răcire, se pune la suprafaţă spuma dulce de albuş.

Scrieţi un comentariu!