Ingrediente

3-4 fő
 Pentru crema de lămâie:
250 ml zeamă de lămâie şi coajă (poate fi şi limetă)
150 g unt
150 g zahăr
6ouă
 Busuioc proaspăt
150 g albuş 300 g zahăr
100 g pişcoturi
 Fructe de pădure proaspete
200 ml frişcă lichidă
150 g mascarpone
200-300 ml lapte Limoncello
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Cremă cu lămâie la pahar

  • Crema_cu_lamaie_la_pahar

Coaja rasă de lămâie şi limetă, precum şi zeama de lămâie se pun la topit cu zahăr şi cu unt, la aburi. Când untul s-a topit, se adaugă ouăle, cu amestecare continuă, şi se lasă la îngroşat la o temperatură mai scăzută. Se pune deoparte şi se lasă să se răcească, apoi se amestecă cu busuioc proaspăt şi mărunţit. Se adaugă mascarpone şi frişcă bătută. Pişcoturile se pun la înmuiat în lapte cu vanilie şi lichior de lămâie, se pune crema de lămâie deasupra, iar la suprafaţă se ornează cu fructe de pădure proaspete.

Scrieţi un comentariu!