Ingrediente

3-4 fő
 Pentru aluat:
530 g făină 550
120 ml apă
3ouă
100 g zahăr
10 g sare
150 g unt
 coaja rasă de la o lămâie sau o portocală
20 g drojdie
 Pentru crema de ciocolată:
130 g de ciocolată
120 g unt
50 g zahăr pudră
30 g cacao
 Pentru ungere:
80 g apă + 80 g zahăr, fierte împreună
  • Medie
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Melci cu cacao

    Răcim untul până când devine pe jumătate întărit, apoi îl aşezăm între două coli de hârtie de copt şi-l întindem, obţinând un blat dreptunghiular, gros de 1/2...

    mai departe
  • Rulouri de foietaj cu crèma de căpşuni şi mentă

    Foietajul se rulează pe forme cilindrice de metal sau de lemn, şi cu totul se pun la prăjit în tot uleiul foarte bine încins. Se lasă să capete o culoare aurie...

    mai departe
  • Sărățele cu cașcaval

    Amestecăm făina cu untura, adăugăm un ou şi drojdia, amestecată în prealabil cu lapte şi zahăr. Adăugăm jumătate din caşcaval şi smântâna, apoi frământăm bine...

    mai departe

Cozonac cu ciocolată

  • Cozonac_cu_ciocolat

Amestecăm ingredientele cu robotul de bucătărie şi lăsăm aluatul la dospit în frigider, timp de o zi.
Topim ciocolata şi untul pe baie de aburi, apoi adăugăm cacaua şi zahărul pudră.
Întindem aluatul, îl ungem cu amestecul de ciocolată şi îl rulăm. Îl tăiem în două pe lungime. Împletim cele două bucăţi, îl punem într-o tavă unsă cu ulei şi-l lăsăm la dospit timp de o oră şi jumătate.
Facem sirop de zahăr şi apă.
Coacem cozonacul în cuptor, la 200 de grade, timp de 25 de minute, iar la sfărşit, îl ungem cu sirop de zahăr.

Scrieţi un comentariu!