Ingrediente

3-4 fő
400 g făină
4ouă
350 ml lapte
1dovlecel
2roşii
150 g şuncă fiartă
2ouă
100 ml smântână lichidă
50 g parmezan
100 g brânză trapist
50 g unt
30 g făină
400 ml lapte
3-4crenguţe de rozmarin
 Sare
 Piper măcinat
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Himmel und Erde

    Sângeretele se trage la tigaie, apoi se feliază și se prăjește mai departe. Cartofii curățați de coajă se fierb, după care se storc și se zdrobesc cu puțin...

    mai departe
  • Mic dejun englezesc

    Pregătesc toate ingredientele într-o tigaie, mai puțin fasolea, pe care o adaug la micul dejun gata făcut, o conservă pe care doar o încălzesc. La această...

    mai departe
  • Tortilla catalană

    Ceapa albă tăiată cuburi mai mari se prăjește în ulei, apoi se adaugă cartofii tăiați cuburi, sare și piper. După ce cartofii au fiert, se adaugă caltaboșul...

    mai departe

Clătite gratinate

  • Clatite_gratinate

Se prepară aluat sărat de clătite cu făină, ouă, lapte şi puţină apă. Se pune la prăjit puţină făină în unt, se adaugă lapte şi se amestecă. Se condimentează cu sare, nucşoară măcinată şi piper. În sosul pregătit se amestecă gălbenuş şi smântână lichidă. Dovleceii tăiaţi bucăţi se pun la prăjit. Roşiile se fac rondele, şunca se face bucăţi. Clătitele prăjite se pun în straturi cu sosul, cu ingredientele mărunţite şi cu parmezan, într-un vas dat cu unt. În acelaşi timp, se condimentează cu rozmarin mărunţit. La suprafaţă se presară cu brânză rasă şi se pune la copt la 170 de grade. 


Scrieţi un comentariu!