Ingrediente

3-4 fő
 
  • ușor
  • ieftin

Reţete asemănătoare

  • Toast turbo cu caşcaval

    Începem prin a prepara un sos beşamel, dar nu unul clasic, ci cu bere. Într-o cratiţă, topim unt, apoi adăugăm cantitatea măsurată de făină. Când s-a...

    mai departe
  • Croque monsieur

    Se topește puțin unt pentru a se prăji făina, apoi, prin adăugarea laptelui, se fierbe un sos gros.  Se condimentează cu sare și muștar de Dijon.  Se ia de pe...

    mai departe

Chirosti cu brizna - Luncavita

Se bate oul cu sarea, apoi se adaugă făina şi zahărul după care se frământă. Aluatul obţinut se întinde într-o foaie subţire, se taie în bucăţele potrivite ca mărime, se strâng cu degetele în formă de fundiţă şi se lasă puţin \"să se odihnească\" stropite cu făină ca să nu se lipească. Între timp se rade brânza. Chiroştile (fundiţele de aluat) se dau în fiert, 1-2 minute în apă, având grijă să nu se lipească între ele , după care se scot şi se aşează pe o tavă. Se presară brânză rasă pe deasupra şi se bagă la cuptor până se rumenesc.

Scrieţi un comentariu!