Ingrediente

3-4 fő
600 g cartofi fierţi
120 g făină
50 g untură de porc
1ou
100 g bacon
1legătură de mărar proaspăt
50 g unt
1lămâie
 Puţin spanac fraged
 Puţină rucola
1/4salată iceberg
 Puţină fetică
3-4frunze de salată creaţă roşie (lollo rosso)
 Ulei de măsline
 Muştar
 Sare
 Piper măcinat
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Chiftele de cartofi

  • Chiftele_de_cartofi

Cartofii fierţi în coajă şi zdrobiţi se amestecă bine cu făină, untură şi ouă. Se adaugă sare şi se condimentează cu piper şi cu mărar proaspăt, tăiat mărunt. Se modelează două feluri de chiftele. Chiftele mai mici, la supă, şi mai mari, pentru aperitiv. Se pun la fiert în apă clocotită timp de 5-6 min., apoi, chiftelele mai mari, după ce se strecoară, se pun la prăjit în puţin unt. Se amestecă uleiul de măsline cu zeamă de lămâie, muştar, sare şi piper măcinat, şi acest sos se va turna peste diferitele sortimente de salată. Deasupra se aşază chiftelele prăjite, iar după gust, se poate presăra cu slănină englezească prăjită şi tăiată cubuleţe.

Scrieţi un comentariu!