Ingrediente

3-4 fő
600 g spată de porc tocată
1ou
1ceapă albă
2căţei de usturoi
3cutii de roşii descojite
1cartof
1ardei iute
10 g ghimbir proaspăt
1legătură de busuioc proaspăt
 Sare
 Piper măcinat
 Zahăr
 Ulei de măsline
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Chiftele de carne cu roşii

  • Chiftele_de_carne_cu_rosii

Ghimbirul pisat, ardeiul iute şi o jumătate de ceapă albă se pun la prăjit în puţin ulei de măsline. Se adaugă un cartof tăiat felii şi roşiile, se presară cu sare, cu piper măcinat şi cu zahăr. Se lasă la fiert până se fac toate, apoi se face pastă prin mixare. Între timp, se taie mărunt cealaltă jumătate de ceapă, se adaugă la carnea de porc tocată, împreună cu usturoiul pisat şi cu un ou. Se amestecă. Se adaugă sare şi piper. Se fac chiftele şi se pun la prăjit în ulei de măsline, la foc mediu. Se adaugă sosul de roşii, se lasă la fiert şi se presară cu busuioc proaspăt.

Scrieţi un comentariu!