Ingrediente

3-4 fő
800 g cartofi fierţi şi zdrobiţi
1dovleac copt în coajă
1lingură de miere
100 g şuncă
 Sare
 Piper măcinat
 Nucşoară
 Făină
3ouă
500 g pesmet
0,5 l ulei
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

Cartofi cu cremă de dovleac şi busuioc

  • Cartofi_cu_crema_de_dovleac_si_busuioc

Cartofii fierţi, zdrobiţi şi răciţi se amestecă bine cu un ou întreg, cu un gălbenuş şi cu făina. Bucăţile de şuncă se tăvălesc în acest amestec, se adaugă sare şi piper. Se formează batoane, se trec prin ouă şi pesmet, apoi se pun la prăjit în mult ulei încins. Dovleacul se curăţă de coajă şi se dă la blender cu busuioc proaspăt, suc de roşii şi usturoi pisat. Se adaugă miere şi sare. La servire, crochetele se înmoaie în acest sos.

Scrieţi un comentariu!