Ingrediente

3-4 fő
2vinete
2ardei roşii
2dovlecei
 o ţelină
 o ceapă
150 g de măsline verzi
3linguri de capere murate sau sărate
 jumătate de litru pulpe de roşii
 sare
 piper
 ulei de măsline
 o cană de oţet
2linguri de zahăr
  • ușor
  • ieftin

Reţete asemănătoare

Caponata siciliană de legume, reţetă

  • Caponata_siciliana_de_legume_reteta_pentru_4_persoane

Se prăjeşte ceapa tăiată felii, iar când acestea devin aurii se pun bucăţele de ţelină, pulpa de roşii, măslinele tocate, caperele murate, zahărul, oţetul, sare şi piper. Legumele se taie în cuburi mari şi se pun într-o tavă. Se acoperă cu sosul pregătit împrealabil, se lasă la cuptor între 15 şi 20 de min la 220 de grade până când suprafaţa legumelor devine crocantă. Această mâncare se serveşte rece.

  • Zevedei cecilia

    2014. 08. 27., 14:49:12

    Buna ziua, Sunt o mare admiratoare a emisiunilor postului tv Paprika. Urmăresc zilnic ore in sir aceste emisiuni, dar am o problema de mai bine de un an. Emisiunile subtitrate au scrisul sub nivelul ecranului si nu înțeleg din aceasta cauza retetele. Va rog foarte mult sa ridicati imaginea in partea de jos pentru a putea citi scrisul. E o problema numai la postul Dvs. In speranța ca veți citi acest mesaj si veți lua măsuri in acest sens, va multumesc anticipat. C. Zevedei

Scrieţi un comentariu!