Ingrediente

3-4 fő
 Pentru budinca de ciocolată:
2linguri de zahăr de trestie
2linguri de amidon
2linguri de cacao fără zahăr
350 ml lapte
150 ml smântână dulce
200 g ciocolată de menaj
 un praf de sare
 
150 ml smântână pentru frişcă
2linguri de zahăr
1/2baton de vanilie
 
1/2 kg de vişine fără sâmburi
150 ml apă
70 g de zahăr
1lingură de oţet balsamic
1/2linguriţă de ienibahar
 un pic de scorţişoară măcinată
2,5linguriţe de amidon
1/2linguriţe de coajă de lămâie rasă
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Budincă de ciocolată de casă cu sos gros de vişine

  • Budinca_de_ciocolata_de_casa_cu_sos_gros_de_visine

Pentru budincă, amestecăm toate ingredientele într-o oală medie, cu excepţia ciocolatei, apoi le fierbem la foc mediu, amestecând des. Când compoziția a fiert deja 1 minut şi are consistenţă de budincă, luăm oala de pe foc şi adăugăm ciocolata ruptă în bucăţi mici. Turnăm amestecul în boluri, punem folie deasupra fiecăruia, ca să nu prindă pieliţă. E important ca folia dată cu unt sau hârtia de copt udă să fie aşezată direct pe budincă ! În frigider ajunge la temperatura la care poate fi consumat în 1-1,5 ore.
Pentru sosul de vişine, punem ingredientele într-o oală mică şi le fierbem 5 minute, până când sosul devine gros. Îl răcim. La servire, îl turnăm deasupra budincii.

Scrieţi un comentariu!