Ingrediente

3-4 fő
500 g făină
25 g drojdie
100 ml lapte
250 ml apă călduţă
 Sare
 Zahăr tos
2căţei de usturoi
150 g roşii cherry
60 g parmezan
 Sare
 Piper măcinat
 Ulei de măsline
1legătură de busuioc proaspăt
100 ml suc de roşii
1căţel de usturoi
  • ușor
  • medie

Reţete asemănătoare

Baton de pâine de casă cu roşii coapte

  • Baton_de_paine_de_casa_cu_rosii

Drojdia se pune la activat în lapte cu zahăr. Se frământă aluat cu 250 ml de apă călduţă, eventual, bere, şi cu făină. Se lasă la dospit, apoi se fac batoane groase de două degete şi de 15 cm lungime, care se pun la copt în cuptor la 200 de grade. Se taie felii, se pun roşii prăjite cu usturoi pisat peste bucăţile de pâine, se presară cu parmezan şi se stropeşte cu ulei de măsline.


Scrieţi un comentariu!