Ingrediente

3-4 fő
 
  • ușor
  • ieftin
  • multă

Reţete asemănătoare

  • Paste prăjite cu legume

    Carnea de vită se fierbe în apă cu anason stelat şi cu sos de soia. Se lasă la răcit. Pastele chinezeşti se fierb un minut, apoi se clătesc cu apă rece....

    mai departe
  • Paste făcute în casă

    Se cerne făina și se adaugă sare. În mijlocul făinii se face o gaură cu pumnul și înăuntru se pun ouăle bătute cu ulei.Ingredientele se amestecă bine cu...

    mai departe

Aluat de pizza

  • Aluat_de_pizza

Cerneți făina pe o suprafață curată de lucru. Luați un bol și amestecați în el drojdia, zahărul, apa și uleiul de măsline. Turnați acest amestec peste făină și frământați până se obține un aluat elastic.Luați aluatul şi puneți-l într-un vas. Acoperiți vasul cu o cârpă umedă și lăsați-l deoparte timp de o oră până își dublează volumul.După o oră frământați din nou aluatul. Acest aluat îl puteți folosi imediat sau îl puteți ține la frigider, înfășurat în folie alimentară. Dacă îl utilizați imediat, împărțiți aluatul în 6-8 bile mici, din care veți obține pizza cu un diametru de 20 de cm.Acest aluat îl puteți păstra în frigider până doriți să gătiți pizza. Ca să vă fie și mai ușor puteți întinde cercuri cu diagonală de 20 de cm și cu o grosime de o,5 cm și să le păstrați în frigider în folie.

Scrieţi un comentariu!