Ingrediente

3-4 fő
1buc Oua
20gr Zahar
100 ml. Frisca lichida
240gr Piersici
40 ml Cointreau
30 ml Vin Florio
100gr Portocale
7gr Foi de gelatina
70 ml Frisca de batut
20gr Zahar pudra vaniliat
4gr Menta
6 ml Lamaie
  • ușor
  • medie
  • multă

Reţete asemănătoare

Aspic de piersici cu cointreau și sos zabaione cu lămâie

  • ASPIC_DE_PIERSICI_CU_COINTREAU_SI_SOS

Se face o crema zabaione :

Se pune la bain marie galbenusurile de oua , cu zahar , sa aduga vin florio , si se stinge cu frisca lichida , coajia de portocala si lamaie

Sa bate frisca cu zahar pudra , si adaugam cateva frunze de menta maruntita

Sa pun la inmuiat in apa rece foi de gelatina

Sa pune pe foc , sa se incaltesc , piersici , cu vin , si Cointreau

Lasam sa se raceasca un pic si sa adauga gelatina

Sa pun in forme

Sa lasa la frigider 4 ore

Sa pune in farfurie

Sa orneaza cu crema zabaione si cu frisca batuta.

Scrieţi un comentariu!