Spumă De Căpșuni Și Frișcă

Medie
Medie
Multă

Preparare

Căpșunele curățate se presară cu zahărul vanilat, se lasă aproximativ o ora la odihnit, apoi se mixează împreună cu vodca și cu sucul de la o lămâie. Se pun în congelator aproximativ o oră și jumătate, până se întăresc un pic. Pentru a obține consistența dorită, se amestecă compoziția în fiecare jumătate de oră. Se scot căpșunele din congelator, se pun într-un bol adânc, se adaugă treptat laptele și se amestecă cu mână, cu o linguriță lungă. Aparte, cu un mixer, se bate frișca împreună cu albușurile de ouă și zahăr pudră și se lasă la frigider aproximativ o oră. Într-un pahar, cu ajutorul unui sac a poche, se pune prima dată spuma de căpșuni, apoi frisca bătută. La sfârșit se decorează cu o căpsună proaspată și o frunză de mentă.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă