Piept De Vită

Medie
Medie
Medie

Preparare

Într-o oală de fier se pune la încins uleiul. Bucăţile de piept se vor presăra cu sare şi piper şi, timp de 10-15 minute, se vor prăji pe fiecare parte. Se scot din oală, căpăţâna de usturoi se taie în două şi se introduc în oală cu partea tăiată în jos. Se adaugă pasta de roşii şi se va prăji 1-2 min. Carnea se pune înapoi în oală, se adaugă vinul şi se va fierbe timp de 10-15 minute, până când zeama scade la jumătate. Se adaugă zeamă de oase cât să acopere carnea. Oala se va acoperi cu un capac şi se va introduce în cuptor la 160 de grade, timp de trei-patru ore, până când carnea devine moale şi se desprinde uşor de pe os. Cu zece minute înainte de terminarea coacerii la cuptor, baconul se va prăji două-trei minute până se rumeneşte. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc în continuare la foc intens. După ce pieptul s-a făcut, se scot bucăţile din oală şi se pun într-o tavă de servit. Căţeii de usturoi se scot din coajă şi se pisează. Se scoate grăsimea din zeama rămasă după fierbere, zeama se strecoară, se adaugă usturoiul şi se pune la fiert până se obţine un sos consistent. Baconul prăjit şi ciupercile se vor aşeza peste bucăţile de piept.

Fotograf Katalin Sándor

înapoi la listă