Dovlecei Umpluţi Cu Cremă De Caşcaval Şi Legume Sotate

Medie
Medie

Preparare

Dovleceii se taie transversal în jumătăţi sau în 3 bucăţi, funcţie de mărimea lor. Se scobesc în interior, scoţându-se seminţele şi obţinând un fel de cupă. Se pun pe grătar până când capătă urmele specifice grătarului. În acest timp baconul, ceapa, vinetele, ardeii, toate tocate se pun la călit în ulei încins timp de 4 min şi la final adăugăm sarea,piperul,busuiocul şi cimbrul uscat obţinându-se umplutura. Umplem dovleceii cu straturi alternative de caşcaval ras şi legume călite, apoi introducem în cuptor pentru 10 min la 160 grade C. În timpul acesta facem crema de caşcaval. Într-o oală mică punem la încălzit smântâna. O aducem la 60-70 de grade C, după care adaugăm sarea, piperul şi caşcavalul ras amestecându-se încontinuu până obţinem crema de caşcaval. Într-o farfurie întinsă punem dovleceii umpluţi peste care cu atenţie turnăm crema de caşcaval.

înapoi la listă