Bucătăria Paleo

În acest fel s-a dezvoltat funcţia de hrănire a organismului nostru.

Dacă regimul paleo este un capriciu, cu siguranţă este cel mai vechi capriciu din istorie – dacă ne gândim din perspectiva a trei milioane de ani. Bucătarul-vedetă Pete Evans ne poartă într-o excursie de iarnă plină de arome captivante şi nutritive, ca să putem experimenta la modul autentic cum s-au hrănit strămoşii noştri: animale crescute natural pe câmp, fructe şi legume proaspete ecologice; niciun ingredient procesat sau cu denumire imposibil de pronunţat. În acest fel s-a dezvoltat funcţia de hrănire a organismului nostru. Iar Pete reînvie aceste obiceiuri acum, în secolul 21: discută cu specialişti în nutriţie, face vizite interesante la ferme care încearcă să adopte metoda cea mai naturală a agriculturii, şi prezintă numeroase reţete apetisante care pot fi testate acasă de oricine. Cum spunea Hipocrate: „Hrana să-ţi fie medicament, şi medicamentul să-ţi fie hrană.”

înapoi la listă