Emisiunile noastre de la A la Z

Emisiunile noastre

River Cottage: Revoluţia fructelor

Emisiune

sâmbătă (februarie 16.)19:00
duminică (februarie 17.)00:00
duminică (februarie 17.)19:00
luni (februarie 18.)00:00

River Cottage: Revoluţia fructelor

  • river_cottage_to_the_core
Încă avem impresia că feliile de banane puse în farfuria de cereale de dimineaţă sunt neobişnuite! Dar fructele chiar pot transforma un fel cu carne, pot adăuga savoare unor mâncăruri cu peşte şi pot revitaliza budincile tradiţionale, nemaivorbind de caracterul pe care îl dau băuturilor licoroase. 

În această serie încântătoare din patru părţi, Hugh Fearnley-Whittingstall şi-a propus să pună bazele schimbării şi să revoluţioneze modul în care britanicii întrebuinţează fructele.
Hugh ne arată că fructele îşi au locul şi în farfurie, nu doar în bol. În timp ce îşi urmăreşte scopul, va fi purtat în lumea istoriei, horticulturii, vânătorii şi căutării de hrană, descoperind moştenirea culturală extraordinară a fructelor din Marea Britanie.
Va întâlni personaje fascinante şi captivante în timp ce porneşte la vânătoare de veveriţe cu băcanul african, reuşeşte să crească un porc în livadă, cutreieră provincia în căutarea unor nuci, fructe cu boabe şi porumbar, se alătură pescarilor de crabi din Cornwall, află cum au cultivat ananasul oamenii din epoca victoriană în grădinile Heligan şi coace o sumedenie de bunătăţi la o petrecere tradiţională cu ceai.
Seria filmată în primăvară, vară şi toamna timpurie redă trecerea anotimpurilor şi se concentrează asupra fructelor specifice fiecăruia. În fiecare emisiune, putem afla despre diferite moduri în care fructele pot completa anumite bucate, de la carne şi peşte la legume şi budinci.