Emisiunile noastre de la A la Z

Emisiunile noastre

Delicii mediteraneene

Adás

program_not_ininterval

Delicii mediteraneene

  • ottolenghis_mediterranean_feast
Yotam Ottolenghi trece în revistă regiunile sudice şi estice ale zonei mediteraneene, ca să aducă lumea artei culinare din aceste tărâmuri îndepărtate şi în căminele noastre.

Călătoria lui Yotam începe în cel mai aglomerat oraş marocan, Marrakesh, unde descoperă secretele tajinului şi degustă cele mai apetisante mâncăruri servite pe stradă. Apoi Yotam vizitează Istanbulul, unde prepară pizza cu carne de vită condimentată şi caserolă de tomate şi caşcaval cu crevete şi calmar, dar găteşte şi anghinare cu smântână, baclava şi orez cu lapte şi scorţişoară. În populara staţiune din Africa de Nord, Yotam consumă peşte proaspăt, descoperă obsesia naţională pentru harissa infernal de iute, apoi gustă şi din cârnaţii picanţi merguez. În final, în Tel-Aviv, gazda noastră va cerceta cele mai proaspete produse din Israel, va degusta fructe de mare preparate cu metode speciale şi va găti câteva bucate gustoase cu cei mai tari bucătari.

De data aceasta, celebrul bucătar vizitează cele mai frumoase patru insule mediteraneene: Corsica, Sardinia, Mallorca şi Creta, unde descoperă bucatele, aromele şi secretele unor adevărate perle culinare.

Yotam vitează frumuseţile zonei mediteraneene care i-au captivat imaginaţia încă din copilărie. Iar datorită activităţii impresionante a operatorilor şi fotografiei gastronomice fascinante, îl putem însoţi şi noi. În acest serial, Yotam vrea să afle cum au asimilat şi au adaptat insulele din Marea Mediterană, expuse capriciilor marilor cuceriri şi comerţului dintre vest şi est, bucătăria nenumăratelor civilizaţii, imperii şi naţiuni care au trecut pe coastele lor – creând bucate care, deşi poartă semnele istoriei violente a insulelor, au un pronunţat caracter local şi sunt unice. Călătoria începe cu descoperirea frumuseţilor sălbatice şi aspre ale Sardiniei şi Corsicăi, apoi ne vom aventura spre sud, către insulele Baleare, pe Mallorca îmbrăcată în migdali, apoi pe insula multicoloră a Cretei.

În cadrul serialului, Yotam se întâlneşte cu cei mai tari bucătari şi eroi ai bucătăriei locale, va gusta din varietăţile culinare fantastice ale insulelor, va cunoaşte gusturi noi şi captivante, ca să le combine cu felurile clasice tradiţionale şi mereu actuale. Însă emisiunea nu este doar o colecţie de reţete spectaculoase, ci o adevărată relatare istorică redată prin farfuriile servite pe masă.